donderdag 7 december 2017

Thema gevoelens bij juf Lena

Thema gevoelens bij juf Lena

Wat een leuk thema! En nog beter... Zelf gekozen! Verliefd, boos, blij, droevig, bang,... zijn. 
Wij vonden het alvast een kei leuk thema. Hopelijk vinden jullie onze foto's hieronder net zo leuk! 👦👧 PS: Let ook maar eens op onze gezichtjes of je hierop ons gevoel kan zien! 

  • We speelden een situatiespel waarbij we de situaties (die de juf voorlas) sorteerden in het doosje waarin wij vonden dat het thuishoorde. Wordt je er blij, boos of verdrietig van? Daarna konden we dit spelletjes zelf spelen aan de hand van situaties die op een prent afgebeeld stonden.
  • Aan het krijtbord kregen we verschillende emoji's die we erna konden overtekenen. 
  • We kregen ook spiegeltjes waarin we verschillende delen van ons gezicht konden zoeken maar ook konden we emoties van kinderen op foto's nabootsen en in de spiegel kijken.
  • In de computerhoek kregen we woordkaartjes om de woorden over te typen.
  • Lina bracht verschillende boekjes mee over Tip de muis die zich in de verschillende boekjes soms blij, bang, verliefd,... voelde. In deze boekjes konden we kijken in onze boekentent. 
  • In de cijferhoek kregen we twee werkblaadjes die we konden maken. Eentje waarbij de verschillen moesten zoeken tussen de emoji's. En eentje waar we evenveel bolletjes moesten kleuren als er hartjes waren. Sommige onder ons vinden dit erg leuk, anderen vinden dit eigenlijk nog niet zo leuk en spelen liever in onze hoekjes. Voor ieder wat wils. 👍
  • Tijdens dit thema lag er een grote steen in onze kring. Dit bleek een KEI te zijn. We zijn allemaal 'een kei' in iets. We gaven elkaar een kei en vertelde aan elkaar waar we goed in zijn.
    Esther is heel goed in tekenen, Noah kan goed voetballen volgens ons,... 
  • Nadat we elkaar 'een kei' gaven, gingen we aan de slag met een talentenblad. We kregen verschillende blaadjes met prenten van bepaalde hoekjes, spelletjes,... uit de klas en kleefden dit op elkaars blad. Zo kregen we ons eigen talentenblad waar op stond wat mijn vriendjes vinden dat ik goed kan. Dit was leuk om te zien/ horen! 💓
  • Ook maakten we rijtjes met emoji's verder af. We moesten wel goed kijken hoor. Er zaten soms foppertjes bij die heel erg op elkaar leken! 
  • Om dit leuke thema rustig af te sluiten, deden we samen kleuter-yoga. Niet altijd gemakkelijk om zo rustig en stil te zijn hoor... 😁 Maar tof vonden we het alvast wel. Met onze oogjes dicht en naar de muziek luisteren was toch leuker dan we dachten. 
Veel lees- en kijkplezier! Dikke knuffel van ons allemaal en juf Lena.






























































Geen opmerkingen:

Een reactie posten