donderdag 7 december 2017

Thema herfst bij juf Lena

Thema herfst bij juf Lena in de klas.

Het is weer een tijdje geleden maar hier zijn we weer 😀.
De blog stond misschien een tijdje stil maar wij alleszins niet in de klas... 👍
Wat we allemaal deden:
  • We verdeelden verschillende noten in gelijke delen. We kregen de opdracht om in elk bakje evenveel noten te leggen. Dit was niet altijd makkelijk maar wet wat hulp van de juf lukte dit wel. 
  • In ons cijferhoekje konden we de egels het juiste aantal stekels geven met wasknijpers. 
  • Aan het krijtbord kregen we een stappenplan om een spin en een boom te tekenen en deden we ook ons uiterste best dit over te tekenen. 
  • In de computerhoek kregen we woordkaarten die we konden overtypen. We weten ondertussen al redelijk goed waar welke letter staat op het toetsenbord. Jaja... wij leren ook al met verschillende media te werken! 🖳
  • Ook deden we een schrijfdans. Schrijfdans is een programma, dat kinderen "leert schrijven" vanuit hun natuurlijke bewegingen, met hun eigen zwier en zwaai op muziek. Met allerlei materialen zoals, lijm, scheerschuim, badschuim, verf, wascokrijtjes, krijt, stiften,... ervaren kinderen hoe ze op een plezierige manier schrijf-motorische vaardigheden kunnen ontwikkelen.
    Deze keer met wascokrijtjes. 🌳
  • We speelden klassikaal ook een memory met allerlei dieren uit het bos.
  • Een logiset kwam ook aan bod. Dit was een spelletjes waarbij de juf vertelde wat we moesten zoeken. Bijvoorbeeld: 'zoek een groot, rood blad met oranje stippen'. Wanneer we deze gevonden hadden, mochten we deze in onze boom hangen. 
Tot volgende keer!
Veel lees- en kijkplezier van jullie kapoenen en juf Lena! 

































Geen opmerkingen:

Een reactie posten